Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Hogyan lehet gyorsan felismerni a kamu álláshirdetéseket?

2012. augusztus 21.

Gyakran nézegetem a neten feladott álláshirdetéseket és sajnos az a tapasztalatom, hogy a magyar hirdetések túlnyomó többsége átverés. Mivel gyakran csak a lebuktatás miatt is jelentkezek ezekre (hogy posztot írjak róla), elég sok tapasztalatom van már velük kapcsolatban. Remélem, hogy az alábbi gyűjtemény mindenkinek segít elkerülni az internetes átverések mocsarát!

  1. Az Expresszen és más apróhirdetési helyeken a hirdetések 99%-a vagy átverés vagy feketemunka.
  2. Ha pénzt kérnek az állásajánlat megismeréséért, az átverés.
  3. Semelyik nemzetközi, ismert cég nem ad fel álláshirdetést freemail.hu vagy gmail.com e-mail címről.
  4. Ha a munka hirdetések feladásából áll, akkor 99%-ban arról van szó, hogy még balekot kell toborozni.
  5. Nincs olyan titkos munkalehetőség, amivel gyorsan meg lehet gazdagodni és ezt a titkot az egész világnak elárulja a hirdető.
  6. Gyanakodjunk, ha a hirdetésben nincs semmi konkrétum a munkáról, csak az, hogy bárki (GYES-en lévő anyuka, diák, nyugdíjas, stb.) végezheti otthonról.
  7. Az általában nem komoly cég, amelyiknek nincs honlapja, csak Facebook profilja.
  8. Facebookos vagy iWiW üzenetnél jobb gyanakodni, ezek 99%-ban MLM vagy pilótajáték tagtoborzók. A HR-esek és fejvadászok LinkedIn-en, e-mailben vagy telefonon szokták megkeresni a kiválasztott munkavállalót.
  9. Senki sem fog olyan legális munkát ajánlani egy igazgatói tapasztalattal nem rendelkező ismeretlennek, amivel napi 2-3 óra alatt milliókat lehet keresni.
  10. Internetes munkakeresésnél ezeket a helyeket ajánlom: cégek honlapja, céges LinkedIn profilok, álláshirdető adatbázisok (Jobline, Monster, CV Online, stb.), állásközvetítő cégek oldalai

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr734720102

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:32:40

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.08.25. 00:46:23

Vicces, hogy néhány "értelmes" ember elkezdte ezt a bejegyzést kamu munkalehetőségekkel spammelni :)
2 komment törölve.
süti beállítások módosítása