Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

KMD Holding: a legújabb MLM átverés

2012. április 23.

Az utóbbi hónapokban minden fórumot, blogot és apróhirdetést elöntöttek a KMD regisztrációs linkjei, ezért úgy gondoltam, utánajárok, hogy mit takar ez a rendszer.

A legelső dolog, ami szembeötlik, hogy nincs normális honlapjuk, csak egy regisztrációs oldal, de ott legalább kiderül, mit takar a név: Keresd Magad Degeszre. No comment...

Érdemes megnézni a felhasználási feltételek apró betűs részét, hiszen már ott kiderül, amit folyamatosan tagadni próbálnak, nevezetesen az, hogy a regisztrációval MLM ajánlatok küldéséhez járulunk hozzá. Gondoltam, itt nem hagyom abba, így a kamu e-mail cím és név megadása után vártam, hogy kapjam az MLM-es tanfolyamokról a leveleket.

Nem vártam hiába, naponta jött egy e-mail, eleinte azt tudakolva, hogy mennyit szeretnék keresni, utána egyre többet emlegetve, hogy az emberek többsége legalább félmilliót szeretne keresni maximum heti 20 óra munkával és erre nekik tuti megoldásuk van, ami nem MLM (no persze).

Csak 2-3 nap telt el, amikor a szokásosnál durvábban vágtak bele a lenyúlásba, mert jött a levél, hogy regisztráljak az első nagyrendezvényükre, csupán 2500 forintért. Ezerfős rendezvényt terveztek, ez a 10-20 ezres Facebook lájkoló csapatot elnézve sikerülhetett is, vagyis potenciálisan 2,5 millió forintot húztak le a gyanútlan emberekről, akik azt hitték, valami vadonatúj üzleti lehetőséget mutatnak be nekik.

Végül az e-mail tanfolyam hosszas, unalmas szövegei után leírom a lényeget:

  1. regisztrálj be minél több embert, építs hálózatot
  2. a KMD mások MLM hálózatait közvetíti ki neked
  3. a KMD alapítói letesztelik az MLM hálózatokat, mielőtt ajánlják őket

+1 a slusszpoén: a KMD két alapítója lép be először minden MLM hálózatba, vagyis viszik magukkal a több tízezer KMD tagot, akik nekik dolgoznak a szokásos piramisrendszer alapján. Kinek éri ez meg? Persze, hogy csak nekik!

UPDATE 2012.06.25: Az utóbbi napokban megnövekedett ennek a lapnak az olvasottsága (több száz fő nézi naponta) és az olvasók kommentelnek is, de sajnos a kommentek többsége 18-as karikát érdemel és az anyázást itt nem tudom engedélyezni. Sajnálom, hogy a KMD Holding ennyi embert átvert :(

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr334467479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireum · http://bit.ly/H9LE4o 2012.05.28. 20:45:21

Majd nézd meg mire jutnak egy év múlva, ha eltűntek neked volt igazad, ha több százezren lesznek Európában akkor tévedtél.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.28. 20:47:11

@Ireum: Az átverések nem tűnnek el egy év alatt, szóval nem számít, hány tagjuk lesz egy év múlva. A Cashfiesta és AW Surveys is működik évek óta töretlenül.

DiamondRush 2012.06.11. 21:28:19

@Ireum: Idézek: "regisztrálj be minél több embert, építs hálózatot
a KMD mások MLM hálózatait közvetíti ki neked
a KMD alapítói letesztelik az MLM hálózatokat, mielőtt ajánlják őket

+1 a slusszpoén: a KMD két alapítója lép be először minden MLM hálózatba, vagyis viszik magukkal a több tízezer KMD tagot, akik nekik dolgoznak a szokásos piramisrendszer alapján. Kinek éri ez meg? Persze, hogy csak nekik!"

A 8. lecke után ez elég egyérteművé válik annak, aki nem dől be a hangzatos előzményeknek. Emlékezz vissza! Csak azután mondják meg, hogy tulajdonképen miről is van szó, miután megkaptad az egyedi ajánlói linkedet, és nagy valószínűséggel elküldted jónéhány ismerősödnek, feltetted közösségi oldalakra. Ezzel elérték a céljukat. Még akkor is, ha te soha többet nem használod az oldalt.

Pizso 2012.06.29. 13:48:36

Én nem értem, hogy az emberek miért gondolják, hogy a pénzhez nem kell munka vagy tőke? Ha így lenne senki nem dolgozna, hanem csak elküldene 1-2 mailt azt jól van! Vagy azt hiszik ők különlegesek, kiváltságosak vagy mi? A józan paraszti ész kell ide nem szőke gondolkodás (igen a pasiknál is). "Mert megérdemlem!" 2 pofon, hogy felébredj, na az lenne amit megérdemelne minden ember aki ilyet terjeszt.

Másik érdekes dolog, hogy a (l)usernek hol éri meg, hogy másokat beszervezzen egy normális cégbe? Gondolom egy cég annál erősebb, minél kevesebb embert kell foglalkoztatnia, hiszen annál több fizetést lehet kiosztani. (Elvégre a bevétel limitált úgy nagy általánosságban hacsak nem a dolgozok fizetik a saját bérüket. :D ) Szóval minden egyes beszervezett emberrel a te részed a cégből egyre kevesebb, egyre kisebb porszem leszel. Persze ennek ellentéte a piramis rendszer ahol minnél több a hülye beszervezett, és minnél elöbb vagy balfék, annál kevésbé jársz rosszul. Véletlenül, még kereshetsz is rajta. Csak nem erről van szó? Csak nem be kell szervezned embereket? Mennyit fizettél be (ezek szerint tulajdonos vagy a cégben)? Mennyit kaptál vissza? És ezért mennyit kellett melózni? Engem ezek a pici nüanszok érdekelnének.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.29. 16:01:33

@Pizso: Az MLM lényege, hogy a tulajdonos alkalmazottak helyett ügynököket foglalkoztat, akik általában fizetnek neki a belépésért. Szóval egy vállalkozás elindításának minden kockázatát áthárítja a sok balekra.

Tapogatott Kukorica 2012.06.30. 21:10:18

@online távmunkás: Alkalmazottak :D

Mar a szo is nevetseges egy piramisjatekban. :D
Megis, mit dolgoznak ezek a szerencsetlenek, mit termelnek, allitanak elo vagy szolgaltatnak? Semmit. :|
Egy ismerosomet kb. fel eve sikerult lebeszelnem egy hasonlo cegrol, de addigra mar 100 dollarja benne volt (amit persze nem kap vissza).

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.01. 17:30:23

@Tapogatott Kukorica: Az MLM ellen vagyok én is, ha nem esett volna le a fentiekből :)

Pont azt írom, hogy az MLM lényege a termék gyártója szempontjából, hogy nincs alkalmazott az értékesítési láncban.

Fregat 2012.07.05. 07:34:05

KMD vel kapcsolatban hogy nem tudom mennyire neztel utanna de tulajdonkeppen az i wow we halozatarol van szo ami egy erdekes online szolgaltatas aminek viszont van piaca. MLM ide vagy oda ha egy piaci szegmensben potencial van akkor azt ki lehet hasznalni, ami ugy hozza a penzt amirol sokan csak almodoznak. MLM egy nagy talalmany es aki ratermett az jol jar. Minden rendszerben vannak gyenge lancszemek es akik a nehez munkat vegzik csak az a kerdes ki mire kepes hova tud eljutni ebben.

is 2012.07.05. 07:35:10

@online távmunkás: nem egészen. az MLM lényege, hogy a legyártott terméket nem 10 országos importőr - 200 nagykereskedő - 5000 kiskereskedő - 20000 bolt útvonalon próbálom eljuttatni a 300 000 vásrálóhoz, ahol akkor 10+200+5000+20000 "ügynök" (a te szóhasználatod) áll a gyártó és a vásárló között, hanem 10 MLM gigatag + 200 MLM megatag + 5000 MLM nagytag + 20000 MLM kistag. az átverés nem a rendszer, hanem az, hogy nincs valódi termék. egy rendes MLM a valódi termékkel kezdődik. az AMWAY pl. valódi mosogatószert árul, tehát a vásárló, az egésznek a legvégén kap egy mosogatószert ugyanúgy, mintha a boltban vette volna.

a hagyományos kereskedelmben is minden közbülső láncszem kereskedő cég (akár egyéni vállalkozó, lásd sarki éjjel-nappali), és nem a gyártó alkalmazottja, remélem nem nagyon keseredtél el, hogy ez most totálisan összerombolja a világképedet.

is 2012.07.05. 07:35:47

@Tapogatott Kukorica: persze, hiszen az MLM az egy kereskedelmi modell, tehát az ebben résztvevők kereskednek. ha te gyártást vagy szolgáltatást keresel az MLM kereskedőknél, akkor el vagy tévedve. van egy gyár, az gyárt valamit, és a termék értékesítését, kereskedelmét csinálja MLM formában, nem a termelést. az átverés akkor van, ha csak az MLM-hálózatot állítják fel, miközben nincs is valós termék. na de ezt 80 IQ-val fel lehet ismerni, hogy most kapsz egy flakon mosogatószert, ami tényleg mosogat, vagy valami gyémántcertifikát, vagy ilyen hülyeség, mint ez a KMD a "termék". aki ilyenbe beleugrik, na az a 80IQ-s, és az ilyen hálózatok a piramisjátékok. az MLM nem piramisjáték.

öregpóni 2012.07.05. 22:42:12

Sajna ezt én is megszoptam, de már abba hagytam. Az uj őrület a "WinnGo" az is müködött két hétig, és meg is szűnt!

pestiresti 2012.07.05. 22:42:37

Kedves és tisztelt Véleményalkotók!

Fontos volna, ha különbséget tennének az MLM és a pilótajáték között, mert az egyik törvénybe ütközik, a másik nem.

Az egyikben áru és termék van, szolgáltatás, a másikban szemfényvesztés, ami bűncselekmény!

Az MLM nem ördögtől való, és, ha tisztességgel csinálják, sőt, tovább megyek, ha maga az alapító tisztességes és a terméke kiváló, akkor az működik, de ugyanúgy sok munkát, elkötelezettséget kíván az abban dolgozóktól, mint bármelyik más munka. Minden egyéb csak hókuszpókusz, szemfényvesztés.
Az "add-ide-a-pénzt-és fuss-KFT"-től pedig mindenki tartózkodjon.

Az itt olvasható vélemények arra hívják fel a figyelmet - helyesen - hogy ki-ki mielőtt jelentkezik egy céghez ebben a rendszerben, bizony, nézzen körül.

Az is fontos, ahogyan itt írja valaki, hogy munka nélkül pénzt nem lehet keresni, valódi szolgáltatás nélkül sem lehet pénzt keresni, tehát minden más gyanús kell, hogy legyen.
(Mégegyszer azonban, nem illik magát az MLM-t bűnös dolognak kikiáltani, mert nem az.
Becstelenek és kapzsik pedig mindenütt6 vannak. Nem illik általánosítani.
*

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.07. 00:11:51

@is: Tudom, hogy mi az MLM, de nem tetszik.
Az átverés nem maga az MLM rendszer, hanem például az, amikor az egyik MLM rendszer azzal hirdeti magát, hogy ez nem MLM és nem kell pénzt befizetni az induláshoz.

halasidiák 2012.08.05. 23:35:55

El kezdtem én is. Az első pillanatban érezni miről van szó, de izgatott a dolog technikája.
Szörnyű buta, didaktikus és unalmas szövegek. Sajnálom, ha van, akit ezzel be lehet még fűzni. A módszertan maga is sablonos, minden hasonló átverés így működik. Gyorsan rá lehet jönni, hogy miről is van szó.
Kíváncsi vagyok a hasonló internetes kezdeményezések társadalmi és emberi hátterére, ezért kérlek ne moderáld a bejegyzéseket!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.08.05. 23:45:48

@halasidiák: Pontosan. Én csak azt nem értem, miért olvastatnak el mindenkivel ilyen sok és ennyire hosszú semmitmondó szövegeket. Ezt gondolják hitelesnek az emberek?

A véleményeket azért kell moderálnom, mert az ehhez a bejegyzéshez hozzászólók többsége csak egy mondatot ír a KMD alapítók anyukájáról... Aki normális hangnemben ír, annak megmarad a véleménye.

szombi 2012.10.20. 12:15:46

Ami mögött nincs valós termék, csak "szolgáltatás", az ÁTVERÉS!
Amikor egy MLM ügynök a belépéskor tájékoztat az elérhető szintekről(vagy rávesz hogy érdeklődj róluk), és konkrétan le van írva hogy ennyi meg ennyi idő/saját-ügyfél vagy teljesítmény után érheted el ezt meg azt, na az is biztos ÁTVERÉS!
Sajnos az ilyenek nagyon lejáratják magát az MLM fogalmát is, persze hogy mindenki kerüli őket!

Én a nagymamám szomszédját (akit pici korom úta ismerek) dobtam ki az ablakon amikor MLM-el jött. Lehet hogy lett volna belőle valami - az illető azóta se gazdagodott meg csak a házuk szépült meg egy kicsit(főállásban könyvelő).

Ha úgy vesszük, az Avon és Oriflame is MLM, csak egy kicsit más irányba tart mint a "klasszikus" irányzat.
Nekem is van saját termékem, AVR mikrokontrollerekkel építgetek ezt-azt. Hiába számolgatok évek óta, céggel valahogy egy nagy ráfizetés volna(adók, járulékok, könyvelő, stb.), magánszemélyként ha túl sokat keresek(600k HUF/év fölött) akkor megkúr a NAV, milyen jó lenne MLM-be értékesíteni a termékeimet, csak hát az egész le van járatva mint egy százforintos k**va...

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.04.19. 08:03:47

a tulajdonosok biztos degeszre keresik magukat

MAndor · http://teletrade.hu/ 2016.01.23. 13:57:22

@szombi: Én is abban látom a gondot, hogy egyes ügynökök nagyon negatív képet tudnak festeni az egész üzletről. Ez nem tudom mivel magyarázható, talán nem elégé felkészültek, sokszor elégé agresszívek (én például ezt sem szeretem). Amúgy magával az elgondolással, vagy az üzlet struktúrájával semmi bajom.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.01.23. 20:01:20

@MAndor: Az MLM-rendszerek kapcsán az a baj, hogy az emberek többsége nem akar dolgozni a mesés bevezető előadások hatására, hanem úgy gondolja, hogy beszervezi az összes ismerősét, akik dolgoznak helyette és majd ömlik a jutalék. Így az MLM kapcsán 10-ből 9 alkalommal nem azzal keres meg az ismerősöd, hogy vegyél valamilyen terméket, hanem azzal, hogy van egy szuper munkalehetőség...

Reactor 2016.05.18. 01:11:08

Nos, eltelt 3 esztendő. Hol van a sok csilliomos, aki a KMD-ből lett gazdag alig pár óra munkával? Valahogy nemigen látom őket csoportokban havajozni, dőzsölni, élvezni a rengeteg pénzt és a szabadidőt amit a mézeshabcsók-szöveg szerint elértek....bizonyára rosszak a szemeim...

Ez is újabb MLM-átverés, mint a többi, mehet a scam listára a jól megérdemelt helyére.

@MAndor: Hja, magával a kommunizmus eszméjével se lett volna semmi gond, hisz mindenkinek járt volna alanyi jogon ház, autó, hűtőszekrény, hajó, repülő, X-szárnyú vadászgép vagy mittomén, Millenium Falcon, pilótának Luke Skywalker meg Han Sóló. Aztán hasonlítsd össze azzal, ami lett helyette...

Érdekesmód mikor felvetem, hogy az MLM miért nem oldja meg a munkanélküliség problémáját, ha nulla végzettséggel is végezhető, az illető ott is vakarózik ahol nem is viszket. Kicsit fonák üzleti modell az olyan, ahol egy alapfelvetésre is kínos magyarázkodás, anyázás, vagy moderálás a válasz :D

Reactor 2016.05.18. 16:21:11

@Online Távmunkás: Nagyon helyes! Az egyetlen plauzibilis módszer hogy ezek az átverések megszűnjenek, az az, hogy senki nem eszi be őket :)
süti beállítások módosítása