Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Az oDesk munkaközvetítő

2011. december 29.

Az oDesk az Elance mellett az egyik legnagyobb online munkaközvetítő oldal, ahol távmunka elvégzésére jelentkezhetnek a szabadúszó értelmiségiek. Havonta körülbelül 100 ezer új munka közül lehet válogatni.

Milyen munkát találhatunk az oDesk-en?

A munkákat 9 fő és számtalan mellékkategóriába rendezték. A főkategóriák:

  • webfejlesztés
  • szoftverfejlesztés
  • IT rendszerek és hálózatok
  • írás és fordítás
  • ügyfélszolgálat
  • dizájn és multimédia
  • sales és marketing
  • üzleti szolgáltatások
  • adminisztráció

A legtöbb munka a webfejlesztéshez és cikkíráshoz kapcsolódik, ezeknél mindig több ezerből lehet válogatni

Hogyan lehet a munkákra jelentkezni?

Regisztráció után érdemes a profil oldalt kitölteni. Érdemes az adott szakterületi jártasságunkat egy rövid, 40 perces teszttel bizonyítani, amit a rendszer automatikusan kiértékel. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, először egy pár perc alatt kitölthető tesztet kell teljesíteni az oldal működéséről (ezzel próbálnak mindenkit rávenni a szabályzat elolvasására, hiszen minden kérdésnél belinkelik a választ tartalmazó súgó oldalt is). Ha sikerül egy tesztet teljesítenünk, akkor megnöveszik az egyszerre megpályázható állások számát, ami alapértelmezés szerint kettő.

A munkákra ajánlatot kell tenni és a hirdető dönti el, melyik tetszik neki a legjobban. Sokszor az ár a legfontosabb tényező, ezért kezdőként érdemes a később elvárthoz képest kicsit alacsonyabb árakkal számolni, amíg bejáratódik a nevünk. Az ajánlattevők neve mellett látszik, hogy eddig mennyi munkát kaptak meg és azt milyenre értékelték a munkaadók. Az oDesk munkák közvetítéséért 10%-os jutalékot számít fel

A munkaadók neve mellett megjelenik, hogy eddig mennyi munkára mekkora összeget fizettek ki. Érdemes szűrni, hogy csak olyan munkák jelenjenek meg, ahol a munkaadó 'Payment Method Verified' státuszban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr53471724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZordAnglisTicser 2012.09.05. 19:21:14

A megkeresett összegek hazai adózásáról tud valaki infót. Ugye egy IRS nyilatkozatot tesz az ember, hogy nem USA-ban adózik. A kérdés, itthon a számlára beérkező összegek esetében mi vár?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.09.05. 19:26:24

@ZordAnglisTicser: Korábban írtam az adózásról egy rövid bejegyzést: onlinetavmunka.blog.hu/2011/07/31/hogyan_kell_az_internetes_munka_utan_adozni

Nagyjából ugyanúgy kell, mint amikor itthon keresed meg a pénzt. Arra kell figyelni, hogy a megfelelő átváltási árfolyamot alkalmazd a devizában kapott összegekre.
süti beállítások módosítása