Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Elance: a szabadúszók fellegvára

2011. május 21.

Az Elance az egyik legnagyobb online munkaközvetítő oldal, ahol távmunka elvégzésére jelentkezhetnek a szabadúszó értelmiségiek. Jelenleg több mint 10 ezer munka közül lehet válogatni, amiknek a harmada 500$ felett fizet. Érdemes gyakran látogatni az oldalt, mert naponta 1-2 ezer új lehetőség kerül fel rá. Természetesen mi is adhatunk fel hirdetéseket, amennyiben valamilyen határidős munkát sürgősen el kell végeznünk.

Milyen munkát találhatunk az Elance-on?

Gyakorlatilag bármilyet. A legtöbb munka programozáshoz és webfejlesztéshez kapcsolódik, ideértve website designt a keresőoptimalizálást is. Gyakran keresnek fordítókat, írókat, marketingeseket. Nem kell meglepődni, amikor HR vagy jogi tanácsadót keresnek pár hónapos projektekhez, de láttam már akadémiai kutatóknak szóló megbízásokat is. Gyakran keresnek a népszerű bloggerek helyettest és a szellemírók is gyorsan találhatnak elfoglaltságot.

Hogyan lehet a munkákra jelentkezni?

Regisztráció után ki kell tölteni egy tesztet az oldal használatáról. Utána érdemes a profil oldalt kitölteni. Ingyenes regisztráció mellett 5 skillt tudunk megjelölni az adatlapunkon, például article writing, english, blogs, stb. Ezekhez a skillekhez egy rövid tesztet kell kitölteni, amit a rendszer automatikusan kiértékel és kapunk egy plecsnit, ha sikerült.

A munkákra ajánlatot kell tenni és a hirdető dönti el, melyik tetszik neki a legjobban. Sokszor az ár a legfontosabb tényező, ezért kezdőként érdemes a később elvárthoz képest kicsit alacsonyabb árakkal számolni, amíg bejáratódik a nevünk. Az ajánlattevők neve mellett látszik, hogy eddig mennyi munkát kaptak meg és azt milyenre értékelték a munkaadók. Döntésünk alapján az is megjelenhet, hogy milyen összértékűek voltak ezek a munkák.

A munkaadók neve mellett megjelenik, hogy eddig mennyit fizettek ki. Érdemes szűrni, hogy csak olyan munkák jelenjenek meg, ahol a munkaadó 'Payment verified' státuszban van. Az Elance az általunk megadott vállalási árra rakja rá a 6,5-8,5%-os jutalékát.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr162920836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pppdns 2013.08.27. 15:37:01

Köszönjük az elance-os cikked!
A számlázásról, adózásról ha tudnál írni pár sort, azt nagyon megköszönnénk, mert gyakorlatilag nem találtunk megfelelő magyar forrást még, pedig elég sokat kerestük.

Pl. hogy számlázol? Az Elance által generált PDF kiváltja a számlatömböt? A NAV elfogadja?

köszi,
Dénes

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.28. 22:39:59

@pppdns: Az Elance automatikusan készít PDF számlákat a nevedben, tudomásom szerint ez elég magánemberként. Azt nem tudom, hogy cégként hogyan lehet ezt lekönyvelni...
süti beállítások módosítása