Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Hogyan kell az internetes munka után adózni?

2011. július 31.

Az interneten végzett munkák után elég bonyolult tud lenni az adózás, ha legálisan szeretnénk eljárni. Ismerni kell a munkaadó országában érvényes szabályokat, ezért akkor van egyszerű dolgunk, ha olyan munkákat keresünk, ahol a kifizető valamelyik nagyobb és nem egzotikus országban van.

Magyarországnak sok külföldi országgal van kettős adóztatást elkerülő egyezménye. Ez azt jelenti, hogy csak az egyik helyen kell adót fizetnünk a megszerzett jövedelmekre. Ha ilyen megbízóval dolgozunk, akkor egyszerű a dolgunk, az ottani adózáshoz segítséget kérünk, majd itthon az adóbevallásba csak beírjuk az összeget, mint ami már külföldön adózott, így az APEH-hel sem lesz gondunk.

Tovább

Mennyiért vállaljunk el internetes munkákat?

2011. július 28.

A bevételünk és az internetes távmunka sikere szempontjából kulcsfontosságú az a pillanat, amikor arról döntünk, hogy mennyit kérünk az adott munkáért és elvállaljuk-e.

Ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor nagyon fontos célokat kitűzni és ez igaz a bevételünkre is. Először is, döntsük el, hogy mennyit szeretnénk havonta a netes munkákkal keresni és mennyi időt tudunk rááldozni! Ezek alapján ki tudjuk számolni, hogy a cél teljesüléséhez átlagosan milyen órabért kell kérnünk.


Hogyan licitáljunk a munkákra?


A legtöbb internetes munkaközvetítő oldalon (pl. Elance) licitálni kell a munkákra. A megbízó a jelentkezők közül az ajánlott összeg és a rendelkezésre álló adatok, tehát a netes profilunk, esetleg a korábbi együttműködés tapasztalatai alapján választ.

Tovább
süti beállítások módosítása