Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Mennyiért vállaljunk el internetes munkákat?

2011. július 28.

A bevételünk és az internetes távmunka sikere szempontjából kulcsfontosságú az a pillanat, amikor arról döntünk, hogy mennyit kérünk az adott munkáért és elvállaljuk-e.

Ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor nagyon fontos célokat kitűzni és ez igaz a bevételünkre is. Először is, döntsük el, hogy mennyit szeretnénk havonta a netes munkákkal keresni és mennyi időt tudunk rááldozni! Ezek alapján ki tudjuk számolni, hogy a cél teljesüléséhez átlagosan milyen órabért kell kérnünk.


Hogyan licitáljunk a munkákra?


A legtöbb internetes munkaközvetítő oldalon (pl. Elance) licitálni kell a munkákra. A megbízó a jelentkezők közül az ajánlott összeg és a rendelkezésre álló adatok, tehát a netes profilunk, esetleg a korábbi együttműködés tapasztalatai alapján választ.

Mielőtt elküldjük az ajánlatunkat, mindig tanulmányozzuk a megadott részleteket és gondoljuk végig, hogy mennyi időbe telik elvégezni az adott munkát. A szükséges időt az elvárt órabérünkkel beszorozva kijön, hogy nekünk mennyiért éri meg dolgozni. Ezután ezt az összeget hasonlítsuk össze a többi ajánlattal, amennyiben azokra van rálátásunk.

Általában a legkisebb, legnagyobb és az átlagos ajánlati ár is megjelenik az oldalon.
A sikerhez nagyon fontos, hogy legyen referenciánk és pozitív megbízói visszajelzés, ezért érdemes az első munkát a tervezettnél picit alacsonyabb áron elvállalni, így később ezzel a háttérrel már többet kérhetünk.


1. példa
Egy kisgyerekes nevelő anyuka célja az, hogy heti 20 órát dolgozva picit a teljes állású magyar minimálbér felett keressen, mondjuk, havi 80 ezer forinttal egészítse ki a gyes-t. Egyszerűsítve mondjuk azt, hogy egy hónap 4 hétből áll, vagyis hetente 20 ezer forint bevételt kell elérnie 20 óra munkával.
Gyors fejszámolás alapján 1000 forintos órabért kell kérnie a példában szereplő távmunkásnak.

2. példa
Egy tapasztaltabb távmunkás célja a havonta 2000 dolláros fizetés főállásban (kb. 370 ezer forint). Ez hetente 500 dolláros bevételt jelent 40 órányi munkával, ennek eléréséhez 12,5 dolláros órabért kell kérnie, ami nagyjából 2300-2400 forintnak felel meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr843108274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása