Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

A kuponok és az internet

2012. március 01.

2010 óta egyre nagyobb üzlet lett Magyarországon is a kedvezményes kuponokat árusító honlapok beindítása. Ezek főleg szolgáltatásokat árulnak, tipikusan 40-60% kedvezménnyel és előre kell fizetni a kuponokért. Nemrég olvastam, hogy már nagyjából 60 magyar kuponos oldal létezik és tavaly 3 milliárd forintos forgalmat generáltak.

A piacvezető a Bónusz Brigád, a második a Kupon Világ. Érdekes, hogy az ügyfeleket teljesen eltérő stratégiával próbálják az oldalra csábítani. A Bónusz Brigád az új vásárlók után 1000 forintos vásárlási kedvezményt ad a meghívót küldő tagoknak, de ez csak akkor jár, ha legalább 5000 forint értékben vásárolnak egy héten belül. A Kupon Világ ezzel szemben 10% jutalékot ad azoknak a webmestereknek, akiknek a hirdetésén keresztül érkezik a vásárló.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr524227454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gretagarbo) 2012.04.04. 20:10:29

Jó néhány kupont vásároltam már, mindben csalódtam. (torta, lovaglás, masszázs, stb...)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.04. 20:21:46

@gretagarbo): Akkor valószínűleg nem nézted meg eléggé az ajánlatokat. Én másfél év alatt 3 kuponos oldaltól (Kupon Világ, Bónusz Brigád, Napideal) vettem eddig összesen nagyjából 15-16 kupont és ebből csak az elején volt kettő, amiben csalódtam (Rosé étterem és egy pizzás cég, ami csődbe ment). Mindkettő olyan volt, ahol a szolgáltatót nem ismertem, azóta jobban megnézem, mit veszek. Viszont a pénzemet mindkét esetben első szóra visszatérítették.

Én általában olyan kupont veszek, ami olyan helyre szól, amit ismerek vagy olyan helyre, amit már régen szeretnék kipróbálni, de nem akarok rá annyit költeni. Például tavaly voltam a Baraka étteremben, ami az ország 20 legjobbja között van és 20 ezer helyett 9 ezret fizettünk a kuponnal. Vagy a közeli szépségszalonban is beváltottam egy kupont, amikor a hajvágás áráért volt hajvágás + masszázs.

gretagarbo) 2012.04.04. 20:45:55

Köszi a választ, rögtön gondoltam, hogy én vagyok a hibás.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.05. 00:33:32

@gretagarbo): Nem, nem te vagy a hibás.
Csak tudni kell, hogy a kupon nem azt jelenti, hogy valami szuper dolgot árulnak olcsón. Általában azt jelenti, hogy kevesen vásárolják az adott szolgáltatást/terméket, ezért kell utánajárni az okoknak.

Ha új a cég vagy egy új tulajdonos átalakított valamit, akkor csak a vevőkört akarják bővíteni, az ilyenkor szokásos marketing egészül ki a kuponozással. Ha régóta működik és sincs vevő, akkor kezd gyanússá válni, hogy a minőséggel gondok lehetnek és a kuponnal akarnak becsalogatni embereket...
süti beállítások módosítása