Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Mi az a SEO? 1. rész

2012. február 17.

A SEO rövidítés az angol Search Engine Optimization kifejezést takarja, amit keresőoptimalizálásnak szoktak fordítani, de a Google néha keresőmotor-optimalizálásként emlegeti. Ennek a tevékenységnek a célja az, hogy a Google és más keresők (Bing, stb.) megtalálják az oldalunkat és a megfelelő kulcsszavakra keresve minél előrébb szerepeljünk a találati listában.

Miért jó a SEO? Azért, mert akit könnyen megtalálnak a keresőmotorok, az sok látogatót kap és az interneten a weblapok látogatói jelentik a pénzt. Akkora pénzt jelent, hogy manapság már Magyarországon is cégek tucatjai árulják a keresőoptimalizáló szolgáltatásukat, holott mindezt egy honlap üzemeltetője is bármikor elvégezheti.

Az ingyenes eszközöket használó keresőoptimalizálás és a fizetett megjelenési formák (AdWords hirdetések a Google keresési találatok között, bannerek, fizetős megjelenések és regisztrációk) együttesen alkotják a keresőmarketing eszköztárát.

A keresőoptimalizálás több különböző eszközt is felhasznál, ezek mindegyike ingyenes. A két fő irány a saját honlap javítása és a más oldalakon megjelenő hivatkozások elhelyezése. A SEO legfontosabb eszközei:

  • kulcsszavak kiválasztása és elhelyezése a szövegben
  • megfelelő domain név kiválasztása
  • az URL utaljon az oldal tartalmára
  • az oldal bejárhatóságának biztosítása
  • látogatók igényeinek megfelelő dizájn
  • megfelelő mennyiségű információ feltöltése, hogy legyen mit olvasniuk a látogatóknak
  • meta tag-ek optimalizálása
  • oldal regisztrálása a keresőkben
  • hivatkozások elhelyezése ismertebb oldalakon, linkgyűjteményekben

A későbbiekben részletesebben is fogom ezeket ismertetni, addig is ajánlom a Google által kiadott hasznos kézikönyvet (PDF), ami 32 oldalban, sok ábrával összefoglalja a témát kezdő szinten.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr904119397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása