Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Otthoni internetes munka átverések

2011. augusztus 06.

Nagyon sok olyan apróhirdetést látni, amiben könnyű, otthonról végezhető internetes munkát ígérnek. Ezek nagy része valójában a csalók tipikus átverési próbálkozásai, ami ellen sajnos nem lépnek fel elég határozottan sem a hatóságok, sem a hirdetési oldalak kezelői.

A tipikus hirdetésben általában másolási, e-mail küldési feladatokat ajánlanak fel és egy e-mail címet adnak meg, ahol jelentkezni lehet. Az ilyen hirdetések 90%-ához nem tartozik weboldal és a hirdető is névtelen marad. Lentebb megadtam 3 tipikus formát.

Az átverés lényege, hogy az érdeklődő levélre válaszolva egy részletes tájékoztatót ígérnek és megadnak egy számlaszámot, ahova 500-2000 forint közötti összeget kell befizetnie a gyanútlan áldozatnak. Ekkor vagy eltűnnek, vagy kiküldenek egy általános tájékoztatót konkrét munkalehetőségek említése nélkül.

 


Az átverős hirdetések gyakori formája:

Otthon végezhető jól jövedelmező számítógépes internetes munka. Riportok, tájékoztatók másolására munkatársakat keresünk. Könnyen betanulható munkafolyamat. Kevés idő ráfordítással (napi 1-2óra internetezés) akár heti kereset több ezer Ft. Nemcsak kiváló számítógép kezelők jelentkezését várjuk. Bővebb információért írjon az alábbi e-mail címre:...


így is találkozhatunk vele:

Jól jövedelmező otthoni munka,heti kereset több ezer forint! Kérd tájékoztatómat ..... e-mail címen.

harmadik verzió:

Dolgozni akaró embereket keresek e-mailek, tájékoztatók és cikkek másolásához, e-mailek küldéséhez. A munka otthon végezhető, minden segítséget megadunk hozzá. Számítógép és internet feltétel. Napi kereset: 4000-6000 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr73129754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megmondo.no1 2012.02.26. 11:41:32

Végre valaki más is foglalkozik a sok csalóval.Az átverések mára már részévé válnak az otthoni munkának.Ajánlok még egy oldalt akit esetleg érdekelnek további dolgok is az online munkával kapcsolatos gyakori hibákról.
megmondo.eliveport.com

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.27. 18:05:43

@megmondo.no1: Köszi a kommentet, megnézem az oldalad.
Én itt próbálok egy tudásbázist felépíteni az internetes munkákról, hogy mindenki kedvére válogathasson az igazi lehetőségek közül és elkerülhesse az átveréseket. Eddig még csak 3-4 posztot írtam az átverős oldalakról, de lesz több is, mert az információgyűjtés folyamatban van.

megmondo.no1 2012.04.20. 10:42:37

Tisztelt online távmunkás! Remélem nem veszi tiszteletlenségnek de elkészítettem egy új oldalat amit szeretnék figyelmébe ajánlani. Minőségében és tartalmilag is jóval felülmúlja a régi oldalat. Amennyiben van rá lehetősége kérem nézzen be. www.bevallalom.eu
Véleményeket és javaslatot, kritikát is szívesen fogadok.

kirszta 2012.07.12. 14:39:08

Egyáltalán vannak korrekt hirdetések az álláskereső portálokon??? A komolyabbnak tűnőkről kértem infót, de eddig sokból 0. Én is ráfutottam a kmd-re, awsurveys-re, és még egy worldventures nevű csodás lehetőségre, ahol a férjemmel együt sem bírtuk kibogozni, hogy tulajdonképpen hány 100e Ft-ba is kerülne ez havonta!!!
Találkoztam olyan hirdetéssel is, amelyiknél kiderült hogy tényleges adminisztrációs, stb. munkákat ajánlanának, de különböző regisztrációs- és szofverbérleti díjat kérnek előbb. Ezekbe nem szívesen megyek bele.
Amelyik hirdetésben részletesebben felsorolták a feladatokat, onnan meg semmi visszajelzés.
Nekem jelenleg az Elance nem jó, mert úgy tudom,hogy ott külföldi munkák vannak, és a nyelvtudásom erősen közelít a 0-hoz.
Van olyan hirdetési oldal, ahol magyar nyelvű anyagokkal lehet dolgozni? Adatrögzítés, szkennelt anyagok gépelése, stb érdekelne.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.12. 20:54:32

@kirszta: Én sajnos még csak átverős hirdetésekkel találkoztam Magyarországról.
Ha valaki alapfokon tud angolul, akkor több ezer lehetőségből válogathat.
süti beállítások módosítása