Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Internetes pénzkeresés mások meghívásával

2012. február 06.

Sokan gondolják, hogy elég sok pénzt lehet keresni azzal, hogy másoknak ajánljuk az internetes pénzkeresési lehetőségeket. Valóban, sok oldal fizet jutalékokat, ha valaki a mi ajánlásunkra regisztrál (referral), viszont az kérdéses, hogy ebből meg lehet-e élni.

Számoljunk utána, hogy mennyit lehet így keresni. A legtöbb oldal 5% vagy 10% jutalékot kínál, tehát 10-20 teljes időben dolgozó ember után kapunk annyi jutalékot, amennyit egy ember keres. Jól hangzik, ugye? Azonban nem ilyen egyszerű a helyzet.

Sajnos általában már 1-2 embert is nehéz találni, aki a mi ajánlásunkra regisztrál és utána abból a konkrét oldalból él meg. Miért? Az csak a kisebbik gond, hogy kevesen dolgoznak interneten keresztül. A fontosabb indok az, hogy aki kiismeri magát az internetes munkalehetőségek között, annak lehet, hogy egy másik oldal jobban fog tetszeni és inkább oda regisztrál, mások ajánlásával vagy anélkül. Vagy olyan, mint én, aki 10 oldalon is fent van, sok kicsi sokra megy alapon és így senkinek sem termelek olyan bevételt, amiből meg tudna élni.

A saját tapasztalatom alapján például a Helium ősszel megszüntett, 5%-ot fizető meghívásos rendszerében 7 meghívottból 5 sose írt, egy pedig egyetlen cikket írt, maradt egyetlen ember, akinek a cikkei után jutalékot kaphatok. Van olyan Adsense bevételmegosztó oldal, ahova 20 embert ajánlottam és senki sem írt egy-két kommenten kívül semmit sem. A másik véglet a Webanswers, ahol az 50 meghívottam összesen 1000-nél is több kérdést válaszolt meg. Ez a jutalék azonban az ötöde sincs annak a pénznek, amit a saját válaszaimmal keresek.

Szóval, a szép álmokkal szemben a valóság az, hogy az általunk ajánlott emberek arra jók, hogy mondjuk 10%-kal növeljék a bevételünket, de soha sem fogunk csak abból megélni, hogy valamelyik oldalt hirdetjük. Aki azt mondja, hogy MLM rendszerben lehet működtetni az internetes pénzkeresést és meg lehet abból élni, hogy másokat beszervez, annak nem kell feltétlenül hinni.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr694065922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása