Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Mi az a SEO? 1. rész

2012. február 17.

A SEO rövidítés az angol Search Engine Optimization kifejezést takarja, amit keresőoptimalizálásnak szoktak fordítani, de a Google néha keresőmotor-optimalizálásként emlegeti. Ennek a tevékenységnek a célja az, hogy a Google és más keresők (Bing, stb.) megtalálják az oldalunkat és a megfelelő kulcsszavakra keresve minél előrébb szerepeljünk a találati listában.

Miért jó a SEO? Azért, mert akit könnyen megtalálnak a keresőmotorok, az sok látogatót kap és az interneten a weblapok látogatói jelentik a pénzt. Akkora pénzt jelent, hogy manapság már Magyarországon is cégek tucatjai árulják a keresőoptimalizáló szolgáltatásukat, holott mindezt egy honlap üzemeltetője is bármikor elvégezheti.

Az ingyenes eszközöket használó keresőoptimalizálás és a fizetett megjelenési formák (AdWords hirdetések a Google keresési találatok között, bannerek, fizetős megjelenések és regisztrációk) együttesen alkotják a keresőmarketing eszköztárát.

A keresőoptimalizálás több különböző eszközt is felhasznál, ezek mindegyike ingyenes.

Tovább

Abadus: nem működik

2012. február 15.

Korábban írtam egy bejegyzést az Abadusról, mert vártam, hogy hátha beindul végre ez az agyonreklámozott rendszer, amiről minden újság írt egy cikket, sőt, sok helyen szakértőként kérdezgették a vezetőjét. Sajnos hiába vártam rá, kimondhatjuk, hogy egyáltalán nem működik. Azóta eltelt 5 hónap, ennyi idő alatt mindössze 1 munkát közvetítettek ki és 130 ember regisztrált, pedig a számláló szerint havonta 30 ezer felett volt az oldal látogatottsága.

Jelenleg 4 munkát hirdetnek, mindegyik fizikai munka. Kár, hogy a munkáltatók egyáltalán nem jelentek meg, pedig örülnék, ha végre egy jól működő magyar oldalról tudnék írni.

süti beállítások módosítása