Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Távmunka tapasztalatok tőletek, az olvasóktól

2012. szeptember 10.

Sokan kerestek meg privát üzenetekben, hogy segítsek valamelyik internetes munkalehetőséggel kapcsolatban és én is próbálok segíteni azoknak, akik az én ajánlásommal regisztrálnak valamelyik oldalra. Ez nem minden esetben sikerül, hiszen csak a Webanswers-nél eddig 72 ember regisztrált, de megteszem, ami tőlem telik. Sajnos ez sokszor a blog rovására megy :( Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány jellemző sikersztorit, nevek nélkül. Pár tipikus félresikerült próbálkozásról is írok, hogy mások ne essenek ugyanabba a csapdába.

Sikersztorik

Webfejlesztő informatikus: szabadúszóként az Elance-t és az oDesk-et használja, havonta több megbízást nyer el, százezres nagyságrendű munkákon dolgozik. Több helyre regisztrált, de annyi szakmai munkája jött össze erről a két helyről, hogy másra már nem jut ideje. A teljes megélhetését online munkákból tudja biztosítani.

GYES-en lévő anyuka: tud angolul és szeret írni, ezért regisztrált a Helium-ra. Kevés a szabadideje a gyerek mellett, de a délutáni alvásokat kihasználva már 20-nál több cikket írt és közülük néhányat jó pénzért adott el. A Helium segítségével eddig néhány tízezer forinttal egészítette ki a GYES-t.

Fiatal egyetemista: az angol tudását a Webanswers, a sajátos érdeklődési körét pedig a saját blogja segítségével teszi pénzzé. A Webanswers-nél 300-400 kérdésre válaszolt és a 100 feletti díjazott válasza naponta pár száz forintnyi bevételt jelent neki. A blogján is Adsense hirdetéseket használ, a forgalom és a bevétel szépen növekszik. Az ösztöndíja mellé kicsit többet keres, mintha diákmunkásként szórólapozna, de nem kell kint állnia az utcán.

Kuponvadász: a kedvezményes kuponok és akciók bűvöletében él már évek óta, így kapóra jött neki, hogy a Kupon Világ közvetítőjeként még jutalékot is kap, ha ismerőseinek ajánlja a kedvezményes vásárlási lehetőségeket. Egy év alatt a havi 8-10 ezer forintos mellékjövedelemig jutott el, ezért hetente nagyjából egy órát dolgozik a Facebookon, iWiW-en, Twitteren.

Így ne csináljuk

Játékguru: úgy gondolta, hogy a kedvenc számítógépes játéka kifejezéseit ismerve ő már jól tud angolul. Írt egy cikket a Helium-ra, de annyi helyesírási és nyelvhelyességi hiba volt benne, hogy sajnos törölték. Ő feladta, de remélem, hogy rendesen megtanul angolul, mire befejezi az egyetemet.

Másolóművész: regisztrált a Webanswers-re és néhány hét alatt 300 kérdést válaszolt meg. Sajnos gyorsan kiderült, hogy mások szellemi művéből próbált megélni, a netről másolt be szövegek módosítás nélkül, így a regisztrációját a szellemi tulajdonról szóló törvények megsértése miatt törölték.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr334762723

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1420. Hat mondat, amit minden távmunkázó utál 2013.01.02. 21:36:28

Már jó ideje, hogy a szerző otthonról is dolgozik. A munkaadó számára ez nagyon előnyös, ha nyomon követhető munkáról van szó, mert a munkahelyfenntartással kapcsolatos kiadásokat a munkavállaló állja. A munkavállalónak sem rossz, hogy a bejárásra fo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.