Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

AdSense újdonságok

2014. február 13.

Már régen írtam a Google AdSense-ről, így összefoglalom az újdonságokat.

A legfontosabb változás az, hogy a számlánkat már dollár vagy euró helyett magyar forintban is láthatjuk. A kifizetési limit 20000 forint, ez alacsonyabb a korábbi 70 eurónál vagy 100 dollárnál. Sajnos ez azt is jelenti, hogy már nem devizában keletkezik a bevételünk, így a forint gyengülésével nem növekszik a Google-nél nyilvántartott egyenlegünk értéke.

Az AdSense kezelőfelülete is teljesen átalakult, én azt mondanám, hogy erőteljesen mobilra optimalizáltnak tűnik. Sajnos az oldal sebességén nem javítottak, még mindig előfordul, hogy sokáig kell várni, amíg betölt, de már egyre ritkábban.

Új ajánlattípus a CPE (cost per engagement), ami akkor fizet, amikor interakcióba lép az olvasó a reklámmal. Ez lehet egy szavazás, játék, teljes képernyőre nagyítás vagy akár egy videó elindítása is. Ez annyira új, hogy még az AdSense súgója sem ír róla semmit.

Trabantbux: nem ajánlott

2014. február 10.

Fél évig teszteltem a Trabantbux-ot és az utódját, a Trabant-bux oldalt. Sokáig gondolkoztam, többször adtam nekik még egy esélyt, de mára megérett az elhatározás: a nem ajánlott kategóriába sorolom őket és leveszem őket a hasznos linkek közül. Az oldal nem átverés, szoktak fizetni, viszont nem éri meg befektetni és nem lehet vele megbízhatóan normális összegű pénzt keresni.

Az a helyzet, hogy az oldallal mindig történik valami: változik a naponta elérhető kereset, változik a naponta elvárt kattintások száma, eltűnnek a hirdetések, változik a bérlés, hirtelen másnapra el kell költeni minden nyereményt, utólag szólnak, hogy 50 videót kell megnézni a kifizetés előtt, stb. Nagyobb probléma viszont, hogy a pénzeket kézzel fizetik ki, így gyakran egy hetet is csúsznak, ráadásul 10%-ot levonnak minden PayPal kifizetésnél. Amikor az oldal átalakult, prémium tagságot kellett venni, hogy a meglévő egyenlegemet át tudjam vinni, de a 22 bérelt referrálért azóta se kárpótoltak, pedig az 11 dollárba került és addig még nem hozták vissza az árukat. A legnagyobb hiba viszont az, hogy a szabályok, feltételek jelentős része sehol sem olvasható, csak a fórumokban, sokszor kommentként szerepel olyasmi is, hogy mondjuk a havi 5-30 dollárba kerülő prémium tagságokkal mennyit lehet keresni...

Összességében végül nem buktam pénzt, de túl sokat dolgoztam a 2-3 dolláros nyereségért. Aki reklámok nézegetésével szeretne pénzt keresni, annak inkább a Neobux-ot ajánlom.

UPDATE 2014.02.27.: a rossz sejtelmem beigazolódott, február 16. óta nem fizet az oldal. Szóval mehet az átverés kategóriába.

süti beállítások módosítása