Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Mire jó a referral?

2012. november 10.

A referral rendszerekben lehetőséget kapunk arra, hogy másokat is meghívjunk és utánuk jutalékot kapjunk. Tipikus példa a legtöbb Google Adsense bevételmegosztó oldal, amelyeknél 5-10%-os jutalékot kapunk, de  mások is működtetnek ilyen ösztönzőt. Miért jó ez az adott oldal üzemeltetőinek? Mert nem kell reklámra költeniük, a felhasználók maguk is érdekeltek az oldal növekedésében. Általában csak 4-5 évig szoktak ezek a programok működni. Az alábbiak összegyűjtöttem, hol és mennyit lehet keresni ezekkel a programokkal.

Adsense bevételmegosztó honlapok:

  1. Seekyt: 25%-os Adsense és Amazon Affiliates jutalék az új felhasználók ajánlóinak.
  2. WebAnswers: 10% Adsense részesedést kap az új felhasználó ajánlója. Részletes leírás itt.
  3. HubPages: 10% Adsense jutalék. Részletes ismertető itt.
  4. Squidoo: Amikor a felhasználó eléri a 15 dollárt, akkor 5 dolláros jutalékot kap az ajánlója.
  5. Best Reviewer: egy hirdetési Adsense blokkot kaphatunk az ajánlott felhasználó lapjain.
  6. InfoBarrel: 2% Adsense részesedés

A két legnagyobb távmunka-közvetítő sem marad ki a referral programok közül. Az Elance 10 dollárt fizet, ha munkáltatót ajánlunk és ő kifizet valakinek minimum 10 dollárt. Munkavállaló ajánlásánál az általunk egyszerre megpályázható munkák száma nő. Az oDesk 50 dollárt fizet minden hitelkártyával megerősített munkáltatói regisztráció után és fél dollárt minden munkavállalóért.

A Kupon Világ programjában a webmesterek (akik elhelyezik a saját honlapjukon, blogjukon a hirdetéseket) ajánlása után lehet 10%-os jutalékot kapni + 1000 forintot, ha elérik a 10000 forintos kifizetést.

A hirdetések nézegetésére fizető Neobux is komoly referral programot működtet, ahol az általunk ajánlott felhasználók munkája után kapunk jutalékot.

A Chitika hirdetési hálózat 10%-os jutalékot ad 10 hónapig minden új felhasználó ajánlójának.

Sajnos az utóbbi évben befejeződött két ismert referral program, tavaly ősszel a Helium 5%-os Invite-a-Friend és idén szeptemberben a PayPal 0,5%-os jutaléka is megszűnt.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr964899732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása