Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

A legnépszerűbb távmunka cikkek májusban

2012. június 01.

Az alábbi távmunka témájú cikkek voltak a legnépszerűbbek májusban:

KMD Holding: a legújabb MLM átverés lebuktatása.
Kupon Világ Prémium Program: a Kupon Világ legújabb programja webmestereknek és bárkinek, aki a Kupon Világ ajánlatait hirdetve pénzt szeretne keresni.
Mennyit kerestem?: Hát igen, a magyar ember szeret mások pénztárcájában turkálni :)
Helium: átlagosan mennyit fizet egy nem kiemelt cikk a Heliumon.
WebAnswers: egy egyszerű honlap az Adsense bevételekhez. A bejegyzés népszerűsége egy éve töretlen!
Elance: a legnagyobb távmunka oldal leírása. Aki tud angolul, annak mindenképpen érdemes itt megnéznie a szabadúszó munkákat.
100 dolláros honlap: leírás, hogyan készítsünk havonta 100 dollárt fialó honlapot.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr954550888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elkeseredett.polgar 2012.06.01. 22:48:59

Pedig a WebAnswers mára jóval nehezebben hoz pénzt, legalábbis kezdőknek.
Amikor a bemutató cikket írtad, akkor még csak 10 "awarded answer" volt szükséges ahhoz, hogy elkezdhess pénzt keresni az AdSense azonosítód hozzáadásával.
Jelenleg 50-re van szükség, aminek az összegyűjtése elég tetemes idő.
Ha optimistán azzal számolok, hogy kezdetben minden negyedik válaszod "awarded" státuszt kap (és ez tényleg optimista számítás, hiszen a kérdések többségére többen is válaszolnak, és korántsem biztos, hogy a Tied lesz a legjobb válasz), akkor is 200 választ kell posztolni ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhess pénzt keresni.
A másik, ami meglepett: azt írtad, hogy 1 óra alatt 15-20 kérdésre is válaszolsz. Nem kételkedni akarok, de számomra ez óriási számnak tűnik. Én - bár szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy elég jól tudok angolul - jó, ha 5-6 megfelelő kérdést megtalálok és megválaszolok 1 óra alatt, tekintve, hogy ha nem elégedek meg egyszerű válasszal, hanem kifejezetten az "awarded" státuszra hajtok (és kezdetben csak ez számít), akkor részletes, jól megfogalmazott írásra van szükség és nyilván a copy/paste megoldás sem játszik. Arról nem is beszélek, hogy rengeteg az olyan kérdés, ahol a kérdező soha nem tér vissza, hogy egyáltalán kiválassza a legjobb választ. Itt - feltételezem - potyára dolgoztál a válaszoddal.

El sem tudom képzelni, hogy mennyi időbe kerülhet 50 "awarded" válasz összegyűjtése ha nem okosít az ember pl. úgy, hogy egy ismerőse teszi fel a kérdést, ő válaszol és az ismerőse nyilván neki adja legjobb értékelést... Ezt bizonyára sokan csinálják...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.01. 23:07:37

@elkeseredett.polgar: Jelenlegtudomásom szerint 50 válasz kell ahhoz, hogy az Adsense fiókod használni tudd. Tehát bármilyen válasz, nem kell "awarded". Amikor én csatlakoztam, akkor még 5 "awarded" kellett, később 10 "awarded", pár hónapja 50 bármilyen elég.

Ha nincs egy kérdésnél "awarded", akkor a pénz megoszlik a kérdező és a válaszolók között, tehát nem dolgozol potyára. Érdemes tudni, hogy van egy úgynevezett "quality score", ami a válaszaid minőségét méri és azt, hogy mekkora százalékban fogadtad el valamelyik választ a saját kérdésednél. Ez minél nagyobb, annál nagyobb a részesedésed az olyan kérdéseknél, ahol nincs "awarded" válasz.

Én úgy válaszolok meg egy óra alatt sok kérdést, hogy olyanokat keresek, ami fejből megy és nem igényel több bekezdésnyi magyarázatot. Tehát nincs keresgélés, leülök és írok. A nyitóoldalról érdemes témát választani és ott a frissebb, még nyitott kérdésekre szűrni. Ha a keresőt használod és több hónapos kérdésekre válaszolsz, akkor nem biztos, hogy a kérdező még bejelentkezik és ad egy 'award"-ot.

Múlt hónapban 4% feletti volt a hirdetéseimen a kattintási arány (CTR), szóval nekem bejött a WebAnswers :)
süti beállítások módosítása