Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

Otthoni internetes munka átverések

2011. augusztus 06.

Nagyon sok olyan apróhirdetést látni, amiben könnyű, otthonról végezhető internetes munkát ígérnek. Ezek nagy része valójában a csalók tipikus átverési próbálkozásai, ami ellen sajnos nem lépnek fel elég határozottan sem a hatóságok, sem a hirdetési oldalak kezelői.

A tipikus hirdetésben általában másolási, e-mail küldési feladatokat ajánlanak fel és egy e-mail címet adnak meg, ahol jelentkezni lehet. Az ilyen hirdetések 90%-ához nem tartozik weboldal és a hirdető is névtelen marad. Lentebb megadtam 3 tipikus formát.

Az átverés lényege, hogy az érdeklődő levélre válaszolva egy részletes tájékoztatót ígérnek és megadnak egy számlaszámot, ahova 500-2000 forint közötti összeget kell befizetnie a gyanútlan áldozatnak. Ekkor vagy eltűnnek, vagy kiküldenek egy általános tájékoztatót konkrét munkalehetőségek említése nélkül.

 

Tovább

Nyári promóciók a Heliumnál

2011. augusztus 04.

Az utóbbi időben több nyári promóciót is hirdetett a Helium. A június-szeptember közötti akció szerint, aki 10 cikket ír egy témában, az javasolhat egy 11. cikket, amiért automatikusan 10 dollárt fizetnek. A legfrissebb akció az előbbi feltételeket teljesítő íróknak szól, hiszen nekik nagyobb mennyiségű, 10 dollárt fizető cikk megírását teszik lehetővé.

Júliusban minden frissen regisztrált író kapott az első megírt cikke után egy címet, amire 5 dollárért írhatott cikket. Úgy látszik, hogy az RR Donnelley-féle felvásárlás felpörgette az eseményeket.

süti beállítások módosítása