Munkavégzés otthonról - álom vagy valóság?

Internetes távmunka

A Cashfiesta átverés

2011. június 06.

Amikor először kezdtem netes munkát keresni, az egész magyar net tele volt a Cashfiestát dicsérő oldalakkal. Minden fórumon ezt ajánlották, sokan csak a tagok toborzása miatt kezdtek honlapot készíteni, e-mailben küldözgették az ismerősöknek és eltelt egy idő, mire megjelentek az első kétkedő hangok. Másokhoz hasonlóan én is bedőltem nekik, de szerencsére csak 2-3 napig futtattam a programjukat, így nem veszett kárba annyi időm, mint sok más honfitársunknak. Remélem, hogy ezzel a poszttal sikerül pár embert megóvnom ettől a csapdától, mert az oldal már hosszú évek óta működik háborítatlanul.

Mit ígértek?

 

A Cashfiesta elvileg úgy működik, hogy letöltesz egy programot, telepíted és az folyamatosan reklámokat jelenít meg a monitorod felső részén. Egy reklámra egy pontot kapsz. Az ígéret az volt, hogy 1000 pontot 1 dollárra váltanak át és aki nem éri el az 50 dolláros kifizetési határt, az átviheti a pontjait a következő hónapra. A másik ígéret szerint minden beszervezett ember után 1000 pont jár, ez volt az oka annak, hogy miért terjesztették annyian a neten.

Mi a valóság?

 

A fórumokat végigolvasva kiderül, hogy hiába dolgozott több ember is hónapokig a programmal, nem jelentkezett senki sem, aki kapott volna egy fillért is a Cashfiestától. Az okok röviden:

  • Elvileg havi 50 ezer reklámot kell megnézni a kifizetéshez, már ez is elég komoly szám. Ha egy reklám 10 másodperc, ez havi 138 órát jelent!
  • Valójában a kifizetéseket a hónap végén beszorozzák egy payrate nevű szorzóval. Ez alapértelmezetten 0.001 és úgy lehet növelni, ha bónusz ajánlatokra regisztrál az ember. Az átverés lényegi része, hogy a maximális 1,666-os szorzó eléréséhez 6 netes kaszinóba és hasonló nem ingyenes oldalra kell regisztrálni! Vagyis többe kerül a szorzót feltornászni, mint amennyit nyerhetünk az üzleten.
  • Az előző pont után már apróság, hogy a ki nem fizetett pontokat valójában nem lehet átvinni a következő hónapra.
  • Végül, a szerződési feltételek szerint semmilyen felelősséget nem vállalnak a letöltött programért és a pontszámlálóért...

A Cashfiesta tipikus példája annak, hogy verik át a hiszékeny embereket, akik könnyű munkára vágynak.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetavmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr372958560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása